В медиите

Iliya_Garkov-Mr.Economics.png

На 25 ноември на тържествена гала-церемония в София Тех Парк бяха връчени българските бизнес Оскари. Водещ на церемонията беше Александра Сърчаджиева. Поради епидемичната обстановка в страната и въведените мерки за ограничаване разпространението на Ковид-19 събитието се проведе с минимален брой гости. Запис от церемонията ще се излъчи по Българската национална телевизия на 29 ноември от 23:30 часа.

ЕТИКЕТИ:
dundee_fund_standartnews.com_20.08.2021.jpg

Инж. Ирена Цакова, директор „Разрешителни и правни въпроси“ в българските дружества на „Дънди Прешъс Металс“: За всяка компания е важно да знае причината за своето съществуване.

  • Компанията прави Фонд за развитие на микро, малък и среден бизнес с финансов ресурс от 5 милиона долара
  • Социална инвестиция на „Дънди Прешъс Металс“ стимулира предприемачеството

Вижте повече: Има ли бъдеще за регионите с минна индустрия (Източник: standartnews.com).

ЕТИКЕТИ:
dundee_fund_dir.bg_08.04.2021.jpg

Българи, живеещи в Западна Европа, се връщат в Челопеч и Крумовград, за да работят в рудници. Някои от тях решават да развият собствен бизнес в двете населени места. Това става възможно, когато една голяма и социално отговорна компания покаже, че истинския капитал за нея са хората. А когато развива своя капитал, обучава и внедрява най-новите производствени стандарти, това довежда до оптимизация на труда и повишение на заплатите. Така в Челопеч и Крумовград средната работна заплата днес е 2700 лв.

И това не е всичко, отбелязва Илия Гърков, вицепрезидент на "Дънди Прешъс Металс" и изпълнителен директор за България. За него казват, че е човекът, променил стандартите на минната промишленост у нас. Признанието не закъснява. Преди дни "Дънди Прешъс Металс" получи награда за социална инвестиция. Става дума за учредения от компанията фонд от над 5 млн. долара безвъзмездна подкрепа за малкия и среден бизнес в общините Челопеч и Крумовград.

И сега най-любопитното - едно от условията, на които трябва да отговарят предприемачите, които кандидастват за подкрепа от фонда, е да развият бизнес модел, който няма нищо общо с минното дело.

  • Как "Дънди Прешъс Металс" помага на българин, който се прибира от Великобритания, да стартира собствена фабрика за производство на мебели в Крумовград?
  • Защо "Дънди Прешъс Металс" подкрепя американски стартъп да пусне в производство автономен интелигентен дрон робот, който работи под земята в Челопеч?

Какво отговори Илия Гърков, гледайте в бизнес подкаста "Какво могат парите?" със Стефан Кунчев от Dir.bg.

ЕТИКЕТИ:
dundee_fund_damatov-720x340.jpg

Предприемачът е амбициран да продължи успешно семейната традиция в производството на мебели

Дълги години Красимира и Валентин живеят разделени – тя в малко градче край Лондон, а той – в Крумовград. Амбициозната млада жена завършва Ветеринарна медицина в Стара Загора, но решава да се докаже в чужбина. Покрива всички изисквания на английската образователна система, държи куп изпити и си намира работа по специалността. През това време съпругът, електроинженер по образование, е ръководител група „Поддържане“ в Енергото в родния си родопски град.

ЕТИКЕТИ:
dundee_fund_mollov-1_720x340.jpg

Проектът стартира успешно през септември 2020 година

Макар че е завършил Националната спортна академия и е бил успешен състезател по джудо и самбо повече от 20 години, Румен Моллов се хвърля в бизнеса през 2005 година. Първо регистрира транспортна фирма, а от 2011-та получава разрешително и се насочва предимно към дърводобив, преработка на дървесина и рекултивация. „Освен че сечем, ние след това засаждаме дървета, участваме в проекти на Горското стопанство и на „Дънди Прешъс Металс“, споделя за „Нов живот“ 41-годишният предприемач.

ЕТИКЕТИ:

Търсене

За Фонда

Създаването на Сдружението води началото си от месец май 2015 г., когато между „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД и Община Крумовград е подписан
Меморандум за разбирателство.

Свържете се с нас

Адрес: Крумовград 6900

ул. Христо Ботев 1

Офис: +359 3641 6 852

Моб.: +359 893 048 991

Имейл: pr@Dundeeprecious.com

https://dundeefund.eu/

© 2015 Всички права запазени. ® Фонд за подпомагане на микро, малко и средни предприятия

Търсене