НОВИНИ

novjivot.info-BADEX-02.08.2022.jpg

Малцина знаят, че в Кърджалийско се изработва камуфлажно облекло за армиите на натовски държави. Фирма „Бадекс“ е спечелила партньори от Чехия, Франция, Германия и Австрия. От скоро започва работа и за войската на Нидерландия.

novjivot.info-01.08.2022(1).jpg

„От края на 2019 година, когато започна своята дейност, до момента Фондът за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград е помогнал за реализирането на 37 проекта на предприемачи от региона. 28 от тях са във фаза на завършване. Открити са 102 нови работни места.“ Това сподели за „Нов живот“ Жулиета Хубенова - управител на консултантската фирма „Смарт А“ Груп, асистент по програмата.

bta.bg-22.07.2022(1).jpg

Около 40-50 процента от кандидатстващите с бизнес идеи за финансиране по Фонда за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград стартират нов бизнес. Останалите надграждат или започват производство на нови продукти към съществуващия си бизнес. Това отчете пред журналисти в Крумовград Жулиета Хубенова от компания "Смарт А Груп", която оказва техническа помощ на Фонда.

В града усещат обновлението и раздвижването, както и новите работни места.

След десетилетия на тютюнопроизводство, районът на Крумовград изглежда сякаш обречен да се обезлюди. Безработицата стига 25%, а семействата, напуснали страната в търсене на по-добър живот, стават все повече.

video_thumb.jpg

Общо 33 проекта са подкрепени от началото на работата на „Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград“. Разкрити са 95 устойчиви работни места, като над 40 процента от тях през 2021 г. - най-кризисната за българското общество година. Това отчете по време на виртуално информационно събитие за обявяване на новоодобрените за финансиране фирми изпълнителният директор на „Дънди Прешъс Металс“ за България проф. д-р инж. Илия Гърков.

Търсене

За Фонда

Създаването на Сдружението води началото си от месец май 2015 г., когато между „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД и Община Крумовград е подписан
Меморандум за разбирателство.

Свържете се с нас

Адрес: Крумовград 6900

ул. Христо Ботев 1

Офис: +359 3641 6 852

Моб.: +359 893 048 991

Имейл: pr@Dundeeprecious.com

https://dundeefund.eu/

© 2015 Всички права запазени. ® Фонд за подпомагане на микро, малко и средни предприятия

Търсене