В медиите

dundee_fund_dir.bg_08.04.2021.jpg

Инж. Илия Гърков: Средната работна заплата в Челопеч и Крумовград днес е 2700 лв.

Българи, живеещи в Западна Европа, се връщат в Челопеч и Крумовград, за да работят в рудници. Някои от тях решават да развият собствен бизнес в двете населени места. Това става възможно, когато една голяма и социално отговорна компания покаже, че истинския капитал за нея са хората. А когато развива своя капитал, обучава и внедрява най-новите производствени стандарти, това довежда до оптимизация на труда и повишение на заплатите. Така в Челопеч и Крумовград средната работна заплата днес е 2700 лв.

И това не е всичко, отбелязва Илия Гърков, вицепрезидент на "Дънди Прешъс Металс" и изпълнителен директор за България. За него казват, че е човекът, променил стандартите на минната промишленост у нас. Признанието не закъснява. Преди дни "Дънди Прешъс Металс" получи награда за социална инвестиция. Става дума за учредения от компанията фонд от над 5 млн. долара безвъзмездна подкрепа за малкия и среден бизнес в общините Челопеч и Крумовград.

И сега най-любопитното - едно от условията, на които трябва да отговарят предприемачите, които кандидастват за подкрепа от фонда, е да развият бизнес модел, който няма нищо общо с минното дело.

  • Как "Дънди Прешъс Металс" помага на българин, който се прибира от Великобритания, да стартира собствена фабрика за производство на мебели в Крумовград?
  • Защо "Дънди Прешъс Металс" подкрепя американски стартъп да пусне в производство автономен интелигентен дрон робот, който работи под земята в Челопеч?

Какво отговори Илия Гърков, гледайте в бизнес подкаста "Какво могат парите?" със Стефан Кунчев от Dir.bg.

ЕТИКЕТИ:

Търсене

За Фонда

Създаването на Сдружението води началото си от месец май 2015 г., когато между „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД и Община Крумовград е подписан
Меморандум за разбирателство.

Свържете се с нас

Адрес: Крумовград 6900

ул. Христо Ботев 1

Офис: +359 3641 6 852

Моб.: +359 893 048 991

Имейл: pr@Dundeeprecious.com

https://dundeefund.eu/

© 2015 Всички права запазени. ® Фонд за подпомагане на микро, малко и средни предприятия

Търсене