В медиите

Iliya_Garkov-Mr.Economics.png

Обявиха носителите на бизнес Оскарите

На 25 ноември на тържествена гала-церемония в София Тех Парк бяха връчени българските бизнес Оскари. Водещ на церемонията беше Александра Сърчаджиева. Поради епидемичната обстановка в страната и въведените мерки за ограничаване разпространението на Ковид-19 събитието се проведе с минимален брой гости. Запис от церемонията ще се излъчи по Българската национална телевизия на 29 ноември от 23:30 часа.

Най-голямата награда „Мистър Икономика 2021“ получи проф. д-р инж. Илия Гърков, вицепрезидент и изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс“ в България. Министърът на икономиката Даниела Везиева връчи статуетката „Рибарят и златната рибка“, превърнала се в символ на конкурса, за приноса на г-н Гърков за успешното и устойчиво развитие на минните дружества, които той ръководи.

Г-жа Везиева сподели, че за нея е огромно удоволствие да присъства на празника на успешния бизнес. Тя отправи поздрави към всички присъстващи.

„Поздравления на всички Вас за това, че през последните две години успяхте да покажете, че сте достатъчно смели, за да инвестирате в бизнеса си, достатъчно креативни и иновативни, за да превъзмогнете страха от неизвестното и от това как ще живеем в утрешния ден, и ни дадохте перспектива да вярваме, че бъдещето е зелено, светло и дигитално.“

Iliya-Garkov_Irena-Tsakova.jpg

Инж. Ирена Цакова - Член на УС на Сдружението

Изпълнителният директор на „Дънди Прешъс Металс“ за България беше отличен за приноса си в развитието и модернизирането на минната индустрия, за нововъведенията в двете дружества на „Дънди Прешъс Металс“ в Челопеч и Крумовград, за грижата и инвестициите в общностите, където компаниите развиват дейността си.

С вълнение г-н Гърков благодари за признанието, което получи.

Благодарен съм на хората, които ме номинираха и на управителния съвет на КРИБ за признанието. Най-много обаче искам да благодаря на целия екип на „Дънди Прешъс Металс“ в България и на хората, които всеки ден са на работа, показващи какво значи минно-добивната индустрия. В България има място за тежкия бизнес.

„Желая Ви идната година да бъде още по-успешна за всички и нека направим избора на журито още по-труден. Успех!“ – с това завърши проф. д-р инж. Илия Гърков, вицепрезидент и изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс“ в България.

Въпреки предизвикателствата, пред които бизнесът се изправи, заради пандемията от Ковид-19 и кризата, която засегна всеки отрасъл, включително и минната индустрия, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД и „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД продължиха с грижа към хората и общностите да осъществяват дейността си. Служителите запазиха работните си места и продължиха редовно да получават заплати. Бяха предприети навременни мерки за овладяване разпространението на вируса. Благодарение на отговорността на всички работещи в двете дружества и грижата за хората от страна на ръководството, компаниите се запазиха.

Ежегодният конкурс, организиран от списание „Икономика“ и подкрепян през последните 7 години от най-голямата работодателска организация в България – Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), е най-престижния бизнес конкурс в страната, който отличава заслужилите компании и ръководители в българската икономика.

През тази година към конкурса бяха добавени четири нови категории. Заедно с двете големи отличия „Мистър Икономика“ и „Мисис Икономика“ бяха връчени награди в категориите „Дигитализация“, „Иновации“, „Пазарна експанзия“ и „Зелени политики“.

През 2020 г. конкурсът отбеляза своето юбилейно тридесето издание на „Мистър и Мисис Икономика“. Въпреки кризата и предизвикателствата, пред които Ковид-19 изправи всички, организаторите не пропуснаха конкурса. За разлика от тазгодишното събитие, което е с конкурсен принцип, през 2020 г. организаторите отличиха всички хора, работили усилено за създаването на устойчив бизнес през изминалите тридесет години, които са успели да променят икономиката на България.

ЕТИКЕТИ:

Търсене

За Фонда

Създаването на Сдружението води началото си от месец май 2015 г., когато между „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД и Община Крумовград е подписан
Меморандум за разбирателство.

Свържете се с нас

Адрес: Крумовград 6900

ул. Христо Ботев 1

Офис: +359 3641 6 852

Моб.: +359 893 048 991

Имейл: pr@Dundeeprecious.com

https://dundeefund.eu/

© 2015 Всички права запазени. ® Фонд за подпомагане на микро, малко и средни предприятия

Търсене